Akvarelkursus - sådan tegner du op med tape for at opnå en hvid kant

Maler du vådt i vådt, kan det være en fordel at spænde papiret op på en tegneplade. Så opnår du, at papiret ikke krøller, og du kan få en hvid kant.

Sådan tegner du op med tape for at opnå en hvid kant på dit akvarelmaleri

Ønsker du en hvid kant på din A4 akvarel? Så anbefaler jeg, at du overvejer at bruge en A3 tegneplade. Du kan tage dit akvarelpapir og med alm. tape taper du en fin kant langs papiret. Spænd det fast på tegnepladen.

Vådt i vådt øvelse i akvarel males ofte på en opspændt blok. Hvis ikke - kan du bruge en tegneplade og en rulle tape til at spænde papiret op på. 

Hvad en tegneplade - og hvad kan den bruges til? 

Jo, hvis du ønsker hvide kanter rundt om din akvarel, så tape dit papir op på en tegneplade eller på bordet. Fordelen ved en tegneplade er - at du kan dreje pladen. Du kan ikke dreje bordet. Med en tegneplade kan man dreje motivet undervejs. Derfor kan en tegneplade eller en træplade være smart, når du spænder akvarelpapir op, inden du skal male vådt i vådt øvelser i akvarel. Brug en større tegneplade - end dit papir. fx A3.

Mal akvarel på 300 grams papir - udgå løse ark eller papir i ruller til vådt i vådt øvelser. 

N️år du ønsker at spænde dit papir op for at male vådt i vådt akvarel øvelser, bruger du enten alm. tape eller malertape. Du skal passe på - det ikke sidder for godt fast, for så vil du risikere at ødelægge papiret, når du tager tapen af igen. 

Brug den tape du har i skabet

Du placerer alm. tape eller malertape langs kanten af akvarelpapiret. Sæt tapen med ens afstand hele vejen rundt - hvis du ønsker en fin ens kant. Du kan evt. tegne op efter en bog eller bruge en lineal. 

Brug evt. en bog til at tegne op efter. Så slipper du for at bruge lineal.

Vær meget forsigtig med tapen, for du kan risikerer, at det sætter sig godt fast, så du må tage det af forsigtigt og så snart motivet er tørt. 

Jeg bruger ikke tape normalt, og det behøver du heller ikke, for at kunne male på mit onlinekursus.  Det er dog en fordel, hvis hele papiret males vådt i vådt i en øvelse. 

️Så hvornår er det smart at tape op?

Hvis du har løse ark - eller papir i ruller kan det dog være en fordel.  Så krøller papiret nemlig ikke så meget. 

Tegneplader kan du købe i din tegne og maleartikel forretning.

Onlinemalekursus ved Mette Hansgaard. Kunstogkurser.dk 
Blog (newzenler.com)

Categories: Akvarelkurser